Влада роз'яснила, чи можуть в Україні забрати житло за комунальні борги
Категорія
Економіка
Дата публікації

Влада роз'яснила, чи можуть в Україні забрати житло за комунальні борги

Влада роз'яснила, чи можуть в Україні забрати житло за комунальні борги
Джерело:  online.ua

В Україні практично не застосовується практика конфіскації житла громадян за комунальні борги.


Про це заявили в Міністерстві юстиції України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мін'юсту.


"Чинне в Україні законодавство гарантує захист права людини на житло, яке закріплене в Конституції України. Зокрема, Закон "Про виконавче провадження" забороняє забирати єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій воно розташоване", - пояснюється в повідомленні.


"У той же час, з метою захисту прав дітей, чинним законодавством заборонено відчуження нерухомого майна, в якому зареєстровані неповнолітні. У таких випадках необхідний попередній дозвіл органів опіки та піклування", - також звернули увагу в Мін'юсті.


"Разом з тим, встановлений законом порядок стягнення майна боржника передбачає, що в першу чергу борг повинен бути погашений за рахунок коштів боржника, а в разі відсутності коштів - іншого майна, і тільки в крайньому випадку застосовується стягнення житла. Таким чином, стягнення житлових приміщень боржників при виконанні рішень про стягнення комунальних платежів в даний час практично не застосовується", - резюмували в міністерстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?