У Путіна емоційно відповіли на гучне рішення США
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна емоційно відповіли на гучне рішення США

У Путіна емоційно відповіли на гучне рішення США
Джерело:  online.ua

У міністерстві закордонних справ Росії заявили про те, що глибоко розчаровані  рішенням США про призупинення переговорів з РФ з приводу перемир'я в Сирії.


Про це повідомляє ONLINE.UA посиланням на прес-службу МЗС РФ.


У відомстві Сергія Лаврова також заявили, що вважають, ніби Вашингтон готовий співпрацювати з терористами.


«Американська сторона не підтримала готовність Росії оголосити в цьому районі (навколо Алеппо в Сирії - Ред.) нову 72-годинну «гуманітарну паузу» в бойових діях. США також виступили проти відведення урядових сил і бойовиків від дороги «Кастелло», хоча це було зафіксовано в нашій двосторонньої домовленості від 9 вересня і відкрило б шлях для доставки в східну частину Алеппо гуманітарної допомоги», - заявили в МЗС РФ.


Крім того, згідно з повідомленням російського зовнішньополітичного відомства, Вашингтон прикриває діюче в Сирії терористичне угрупування «Джебхат ан-Нусра».


У МЗС РФ також підкреслили, що США ніколи не чинили реального тиску на членів угруповання і не робили зусиль для відділення від нього помірної опозиції.


«У нас міцніє враження, що в прагненні домогтися жаданої зміни влади в Дамаску Вашингтон готовий "укласти угоду з дияволом"- піти на союз з запеклими терористами, які мріють повернути історію назад і силою насаджували свої нелюдські норми», - сказано в заяві російського МЗС.


Нагадаємо, 3 жовтня Сполучені Штати Америки заявили про припинення двостороннього обміну інформацією з Росією, президентом якої є Володимир Путін, по ситуації з дотриманням перемир'я в Сирії.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше в Державному департаменті США заявили про те, що США розглядають можливість введення нових санкцій проти Росії через її дій в Сирії.


США також  прямо звинуватили Росію в нанесенні удару по гуманітарній колоні і вбивстві співробітників Червоного хреста під Алеппо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?