Росія в Сирії пішла на різкий крок, США стурбовані
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія в Сирії пішла на різкий крок, США стурбовані

Росія в Сирії пішла на різкий крок, США стурбовані
Джерело:  Fox News

Росія розгортає в Сирії передову систему SA-23 Gladiator, після заяви США про припинення двостороннього обміну інформацією з РФ щодо ситуації з дотриманням перемир'я в країні Близького Сходу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на.американський телеканал Fox News.
Телеканал, посилаючись на слова американських чиновників, передає, що це перший раз, коли Росія розгорнула систему SA-23 "Гладіатор" за межами території своєї країни. Відзначається, що поки ракети і пов'язані з ними компоненти не розпаковані і не готові до застосування.
За інформацією Fox News, компоненти системи прибули в минулі вихідні на російську базу в сирійському Тартусі. Як зазначає телеканал, розгортання системи С-300 - ще одне підтвердження того, що РФ не збирається припиняти підтримку режиму президента Сирії Башара Асада.
За словами американських чиновників, мета розміщення російських ракетних систем не ясна, позаяк терористичні угруповання "Фронт ан-Нусра" і ІДІЛ, що діють в регіоні, не мають військово-повітряних сил. Таким чином, в США вважають, що Росія спрямовує свої дії, щоб захистити себе від будь-якого потенційного нападу з боку Сполучених Штатів або їх союзників.
Передова система SA-23 Gladiator за російською класифікацією - ППО С-300ВМ "Антей-2500". С-300ВМ "Антей-2500" - універсальна зенітна ракетна система дальньої дії. Вона призначена для боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності, крилатими ракетами, а також ураження літаків тактичної і стратегічної авіації. Дальність ураження - до 250 км.
Як повідомляв ONLINE.UA, в міністерстві закордонних справ Росії заявили про те, що глибоко розчаровані рішенням США про призупинення переговорів з РФ з приводу перемир'я в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?