Обама сміється з Путіна: вимоги Кремля надихнули мережу на фотожабу
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама сміється з Путіна: вимоги Кремля надихнули мережу на фотожабу

Обама сміється з Путіна: вимоги Кремля надихнули мережу на фотожабу
Джерело:  online.ua

У мережі продовжують вправлятися в творчості з приводу ультиматуму президента Росії Володимира Путіна США, в якому той в якості умов для відновлення дії угоди Москви з Вашингтоном про утилізацію надлишкового збройового плутонію назвав компенсацію збитків Росії через санкції США і контрсанкцій РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналістки Ірини Вітер, яка опублікувала дотепну фотожабу.
На картинці зображені кандидат в президенти США Хілларі Клінтон і чинний американський лідер Барак Обама, які немов регочуть з приводу ультиматуму Путіна.



Як повідомляв ONLINE.UA,

в Кремлі заявляли, що вихід Росії з договору з США про плутоній обумовлений небажанням Москви в односторонньому порядку виконувати положення документу

. Згідно з підписаним Путіним указом, таке рішення було викликано "виникненням загрози стратегічної стабільності в результаті недружніх дій" Вашингтона щодо Москви.


Після цього президент Росії Володимир Путін

вніс до Державної думи РФ законопроект, з якого випливає, що Росія може відновити дію угоди з США про утилізацію надлишкового збройового плутонію при виконанні Вашингтоном ряду умов

.


Зокрема, згідно з текстом законопроекту, США повинні скоротити військову інфраструктуру і чисельність свого контингенту на території країн-членів НАТО, що вступили в альянс після 1 вересня 2000 року; скасувати "закон Магнітського" і всі санкції, застосовані відносно окремих суб'єктів Росії, фізичних і юридичних осіб; компенсувати збитки, яких зазнала Росія в результаті цих обмежень і введення проти Вашингтона у відповідь заходів; надати чіткий план з незворотної утилізації надлишкового плутонію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?