Стало відомо про серйозну військову перемогу українців над Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо про серйозну військову перемогу українців над Росією

Стало відомо про серйозну військову перемогу українців над Росією
Джерело:  online.ua

Україна вийшла на світовий рівень в розробці безпілотних літальних апаратів і по ряду моментів обставила оборонну промисловість Росії в сфері аеророзвідки.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів волонтер, учасник боїв за аеропорт Донецька Олексій Бережко.
Відповідаючи на питання, чи справді унікальні українські безпілотники, Бережко сказав: «Щось подібне почали робити росіяни. І ми паралельно. Але у Росії скільки років було на розвиток і переоснащення армії? І що весь цей час робила Україна?»
«У нас в 2014 році безпілотників не було. Більш-менш активно вони почали розвиватися з 2015-го. Проте за останні півтора року ми вийшли на світовий рівень зараз по "лелекам". В інших країнах люди десятки років напрацьовували всі ці технології. У тих же США і Ізраїля є ударні безпілотники - але вони вразливі. Там йде виділення тепла, тому протиповітряна оборона їх бачить і збиває. А наші безпілотники - невидимі», - розповів Бережко.
«Ми починали літати на висоті 450 м. Камери були розраховані на цю висоту. Потім нас збили. Тоді хлопці посиділи, подумали - і вирішили, що треба вище йти, на 600 м. Переробили камери, переоснастили, щоб картинка чіткіше була», - розповів волонтер.
«Але на цій висоті виявилися інші небезпеки... Зараз літаємо на 800 м. І нас не видно і не чутно. На радарах ми не видно, тому що в наших "птахів" мало металу. А тепло ми не виділяємо, бо там електротяга, електродвигун стоїть», - продовжив Бережко.
«Можете сказати, що в чомусь посадили в калюжу РФ? Незважаючи на те, що у них було більше часу і ресурсів?», - запитав журналіст.
«Так. Наприклад, ми обставили росіян по живучості птахів. Вони до сих пір бояться РЕБів. Ми - ні», - відповів Бережко.
«Ми обставили російський оборонпром - тому що 9 травня прорвалися в центр Донецька і подивилися "парад" (влаштований бойовиками, - ONLINE.UA). Так, там у нас були збої по картинці, відео вийшло хреновенько - але ми його привезли», - розповів волонтер.
«Ми зламали деенерівський "парад", хоча там небо було - один суцільний купол, нічим не пробиває. А ми - пробили. Тепер на всіх міжнародних виставках люди, як мінімум, будуть знати, що з російськими РЕБамі щось не так, якщо туди літають безпілотники. І це теж радує», - резюмував Бережко.
Більше читайте на ONLINE.UA: Ми обставили російський оборонпром і прорвалися в центр Донецька - волонтер




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?