У Міноборони розповіли, скільки в Україні бійців-контрактників
Категорія
Події
Дата публікації

У Міноборони розповіли, скільки в Україні бійців-контрактників

Міноборони України
У Міноборони розповіли, скільки в Україні бійців-контрактників

Прес-секретар Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк заявив, що в Збройних силах України більше 109 тисяч військовослужбовців сержантського і рядового складу проходять службу за контрактом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони.
«З початку року контракт з ЗСУ вже уклали понад 53 тисяч військовослужбовців, з яких понад 6 тисяч - це офіцери. Отже, наразі в Збройних силах України проходять військову службу за контрактом понад 109 тисяч військовослужбовців сержантського і рядового складу та 47,5 тисяч офіцерів», - сказав Гуцуляк на брифінгу.
За словами представника Міноборони, пріоритетним завданням керівництва ЗСУ є поступова заміна мобілізованих військовослужбовців на мотивованих добровольців-контрактників.
«У 2016 році з числа мобілізованих громадян на військову службу за контрактом прийнято близько 11 тисяч чоловік. У той же час пріоритет віддається комплектуванню вертикалі посад сержантського корпусу. Терміни підготовки військовослужбовців за контрактом у навчальних центрах Збройних сил України відрізняються в залежності від досвіду попередньої служби. Ті контрактники, які не проходили військову службу, проходять повну підготовку терміном до двох місяців. Ті, які проходили військову службу, проходять підготовку за скороченою програмою терміном до одного місяця. Ті військовослужбовці, які мають досвід виконання завдань у районі проведення антитерористичної операції, відновлюють свої навички в період до трьох тижнів», - зазначив Гуцуляк, додавши, що навчання завершується екзаменами, які тривають дві доби.
Як повідомляв ONLINE.UA, Генеральний штаб України не планує проведення сьомої хвилі часткової мобілізації, про яку раніше говорили в Міноборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?