У справі нардепа-втікача спливла скандальна подробиця: опублікований документ
Категорія
Політика
Дата публікації

У справі нардепа-втікача спливла скандальна подробиця: опублікований документ

У справі нардепа-втікача спливла скандальна подробиця: опублікований документ

У Верховній Раді заявили, що в червні-серпні 2016 року народному депутату-втікачеві Олександру Онищенку було нараховано та виплачено з бюджету 52 275 гривень на виконання депутатських повноважень.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог керівника відділу з протидії корупції Центру "Ейдос" Гліба Каневського на Українській правді.
Згідно з інформацією, яку надав Апарат Верховної Ради на запит Каневського, утікач Онищенко встиг прихопити з собою зарплату за перший місяць літа - за період роботи з 01 червня по 4 липня цього року він отримав 14 499 гривень 19 коп заробітної плати.
"Таким чином Олександр Онищенко, перебуваючи в розшуку, примудрився за літо отримати з бюджету більше 66 000 гривень.
В апараті відзначають, що в інші літні дні до вересня включно зарплата не виплачувалася. Допомога по тимчасовій непрацездатності або щорічна відпустка також не нараховувалися і не виплачувалися", - пише Каневський.
"Такі виплати на депповноваження втікачам це не що інше, як іронічна насмішка над втомленими від війни громадянами", - додав він.



Нагадаємо, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт депутата від "Волі народу" Онищенка. Утім, на момент голосування нардеп вже переховувався за кордоном.
Онищенка звинувачують в організації схеми з перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. Збитки оцінюються в суму понад 1,6 мільярда гривень.
Як повідомляв ONLINE.UA, Онищенко продав 40 коней збірної України з кінного спорту, і тому українські спортсмени не зможуть взяти участі в Кубку націй в Барселоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?