Справа Нємцова: адвокати підозрюваного зробили гучну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа Нємцова: адвокати підозрюваного зробили гучну заяву

Справа Нємцова: адвокати підозрюваного зробили гучну заяву

Захист обвинувачених у вбивстві російського опозиційного політика Бориса Нємцова вважає, що слідство підмінило гільзи від пістолета - ймовірного знаряддя злочину.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru.
«Ми вважаємо, що це трюк і що ці гільзи від іншої зброї. Це було зроблено спеціально, щоб вони збіглися зі зброєю, знайденою при обшуку у Заура Дадаєва», - сказав адвокат Шамсутдін Цакаєв на процесі в Московському окружному військовому суді.
Захист дійшов такого висновку після вивчення протоколу огляду місця злочину і експертизи гільз. Дадаєв, якого слідство називає кілером, вказав, що гільзи на фотографіях з місця вбивства лежать з різних сторін від тіла Нємцова.
«Я добре розбираюся в зброї. Слідство вважає, що я стріляв з боку спини. В такому випадку гільзи повинні летіти в одну купу в один бік. Я ж не навколо трупа бігав, за версією слідства», - зазначив підсудний.
П'ятеро фігурантів справи про вбивство опозиціонера, Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеви, Темірлан Ескерханов і Хамзат Баха, 3 жовтня заявили, що не винні. Їх судять присяжні, колегія з яких була сформована 28 вересня. За версією слідства, ймовірний організатор вбивства Руслан Мухудінов запропонував 15 мільйонів рублів за вбивство Нємцова. Спочатку Дадаєв дав свідчення, але пізніше відмовився від своїх слів, пославшись на тортури і тиск слідства.
Нагадаємо, вбивство Бориса Нємцова сталося 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту недалеко від московського Кремля.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Росії придумали, що співробітники Служби безпеки України явно знали про майбутнє вбивство Бориса Нємцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?