Україна приєдналася до важливої європейської угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна приєдналася до важливої європейської угоди

Україна приєдналася до важливої європейської угоди
Джерело:  online.ua

Україна приєднується до Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра юстиції Павла Петренка.
"Тільки-но з генеральним секретарем Ради Європи Турб'єрном Ягландом підписали договір про приєднання України до Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу. Документ дає можливість українцям, які постійно проживають в одній з 32 країн, які ратифікували цю угоду, а також представникам цих країн, які проживають в Україні, отримувати гарантовану правову допомогу", - написав глава відомства.
За його словами, приєднання України до цієї угоди стало можливим завдяки ухваленню Закона «Про безоплатну правову допомогу» та розвитку найбільшого соціального проекту Мін'юсту - системи безоплатної правової допомоги.
"Після підписання детально обговорили реформи, які зараз запроваджуються в Україні. Генеральний секретар дуже позитивно оцінив зміни, які ми реалізуємо в рамках реформи судової та пенітенціарної систем. Також пан Ягланд підтвердив загальноєвропейську позицію про невизнання виборів до російського парламенту на території окупованого Криму", - додав глава Мін'юсту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?