Нехай Росія не сумнівається: США зробили важливу заяву про Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Нехай Росія не сумнівається: США зробили важливу заяву про Україну

Нехай Росія не сумнівається: США зробили важливу заяву про Україну

Держсекретар США Джон Керрі

заявив, що Сполучені Штати готові працювати з Росією для вирішення спільних викликів, але і далі будуть підтримувати Україну.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Європейську правду

.


"Ми хочемо працювати з РФ для вирішення спільних викликів. Особисто я проводжу більше часу з главою МЗС РФ, ніж з будь-яким іншим іноземним дипломатом. Але пошук діалогу з РФ не знімає з нас відповідальності залишатися відданими принципам свободи і міжнародного законодавства. Ми як і раніше непохитні в нашій підтримці стабільної, єдиної і демократичної України", - сказав Керрі, виступаючи в Брюсселі на конференції German Marshall Fund.


"І у Москви не повинно бути ніяких сумнівів з цього приводу - ми залишаємося вірними своїм принципам. Агресія - це не те, що кожен з нас готовий прийняти. У Європі це розуміють краще, ніж деінде в світі", - підкреслив держсекретар США.


Керрі нагадав, що США і ЄС застосували санкції і наполягають на дипломатичному вирішенні конфлікту на Донбасі і питання нелегальної анексії Росією Криму.


"Очевидно, що Росія обурена санкціями, але ніхто не повинен забувати, що вони були впроваджені відповідно до міжнародних норм, і вони повинні спонукати РФ повернутися до миру і поважати суверенні країни", - зазначив він.


Як повідомляв ONLINE.UA, помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії

Вікторія Нуланд відвідає столицю Росії Москву

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?