ООН може серйозно притиснути Росію: стали відомі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН може серйозно притиснути Росію: стали відомі деталі

ООН може серйозно притиснути Росію: стали відомі деталі
Джерело:  Associated Press

Право вето постійних членів Ради безпеки ООН має бути обмежене, щоб запобігти злочинам проти людства, серйозним військовим злочинам і геноциду.
З такою ініціативою виступив Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн, передає ONLINE.UA з посиланням на Аssociated Press.
За його словами, напади на контрольовані сирійськими повстанцями райони Алеппо, в тому числі авіаудари російських військ, були "найбільш інтенсивними" з 2011 року і це, на його думку, наближає катастрофу в Сирії.
Як відомо, право вето в Радбезі ООН вето мають його постійні члени - Росія, США, Франція, Великобританія і Китай, інші 10 непостійних членів такої можливості позбавлені.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко, виступаючи в ООН, жорстко пройшовся по Росії і закликав до реформування Ради безпеки організації, в результаті якого має бути обмежене права вето в питаннях вирішення конфліктів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?