Кухар Путіна виявився мільярдером: соцмережі підірвало викривальне відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Кухар Путіна виявився мільярдером: соцмережі підірвало викривальне відео

Кухар Путіна виявився мільярдером: соцмережі підірвало викривальне відео
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилася «історія успіху» кухаря президента РФ Володимира Путіна, Євгена Пригожина, людини, яка не дивлячись на дві судимості зуміла стати мільярдером і одним з найбільших державних підрядників Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на розслідування Фонду боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального, яке він виклав у своєму блозі.
«Двічі судимий злочинець став мільярдером і одним з найбільших держпідрядників у Росії. Він наживається на всьому: від школярів в Москві і Пітері до солдатів і співробітників МНС. Він отримує гроші за обслуговування військових містечок і нове військове будівництво», - йдеться в розслідуванні.
Крім того, Пригожин став власником «знаменитих пітерських «фабрик тролів», і його проплачені коментатори залишають тисячі пропутінських записів щодня в усіх соціальних мережах на декількох мовах».
Також він виявився власником шикарної нерухомості, яхти і літака.
«А причина успіху проста - він кухар Путіна. Одного разу в 2001 році особисто прислужував йому в ресторані і сподобався. Потім став, як пишуть про нього в ЗМІ, чимось на зразок придворного блазня. Потім став організовувати дні народження Путіна», - додали автори розслідування.
За словами Навального, «це і є ключова відмінність між історією успіху як в кіно і як в Росії: людина нічого не винайшла, не знайшла скарб, не перемогла на Олімпіаді, він отримав нагороду в подяку за хороше обслуговування президента, як чайові».


«Йому сказали - тепер ти можеш вільно і безкарно займатися корупцією. Ось, будь ласка, 140 мільйонів чоловік, йди, заробляй на них, а ми тобі підпишемо, що треба. І з того моменту держзамовлення посипалися на нього як з рогу достатку», - йдеться в матеріалах.
За даними ФБК, в 2003 році Пригожин організував банкет з нагоди дня народження Путіна, в 2008 році компанія Пригожина обслуговувала інавгурацію Медведєва, з 2010 року він став постачальником харчування для МНС, з 2011 року зайнявся постачанням харчування московським школам, з 2012 роком відає харчуванням військових, з 2014 року - санітарним обслуговуванням (клінінгові послуги) військових установ, з 2015 року - обслуговування ЖКГ для військових містечок, поставка палива для котелень, нове будівництво для Міноборони, а в 2016 році він отримав можливість займатися поточним ремонтом об'єктів Міноборони.
Юристи Міжнародного валютного фонду впевнені, що путінський кухар «організовує картелі для отримання незаконних надприбутків на держзакупівлі, в тому числі Пригожин просто обкрадає російську армію».
У соціальних мережах новина про Пригожина стала приводом появи їдких коментарів.
Ігор Школьний: «У Росії злодії правлять бал. А народ - частина алкоголіки, наркомани, інша частина іпотечники, закредитовані. Повний крах, одні зомбі. І на тлі цього у нас імператори у владі».
Василь Гужавін: «Це не народ. Це населення. Але їх 86%».
Konstantin: «Ще при царях стольник мав велику вагу через близькість до тіла. З тих пір нічого не змінилося».







Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про новий спосіб контролю росіян, добро на яке дав президент РФ Володимир Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?