Гучні зізнання "беркутівця" дали результат: ГПУ повідомила деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Гучні зізнання "беркутівця" дали результат: ГПУ повідомила деталі

Гучні зізнання "беркутівця" дали результат: ГПУ повідомила деталі
Джерело:  online.ua

Деякі з колишніх співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут», яких на суді в Харкові назвав підозрюваний спецназівець, після його свідчень були затримані, інформація щодо інших перевіряється.
Про це заявив прокурор ГПУ Олександр Ковальчук, передає ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"В даний час деякі з цих працівників "Беркута"затримані, проводиться досудове розслідування. За іншими інформація ще перевіряється", - розповів він.
Ковальчук запевнив, що свідчення колишнього «беркутівця» дуже допоможуть слідству, а якщо будуть встановлені інші спецназівці, які отримували свинцеві кулі, то будуть прийняті і відповідні рішення.
Крім того, він підкреслив також важливість інформації про наклейки на шоломах, з допомогою яких спецназівці відрізняли один одного на Майдані в лютому 2014 року.
"Щодо наклейок на шоломах. Це допоможе слідству ідентифікувати, який саме підрозділ був присутній в тій чи іншій частині Києва", - додав прокурор.



У той же час, відповідаючи на питання, скільки зараз екс-беркутівців є підозрюваними у справі про розстріли на Майдані, він зазначив: "За тим виробництвом, де я старший групи прокурорів, це 8 працівників "Беркута" з різних областей України".
"Є інформація, що колишні співробітники "Беркута" пройшли атестацію і зараз займають різні посади в Нацполіції. В даний час під вартою 4 колишніх співробітника "Беркута", які на момент затримання перебували на різних посадах в Нацполіції", - заявив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Святошинському райсуді Києва 13 вересня продовжили розгляд справи п'яти екс-беркутівців, яких звинувачують в масових розстрілах активістів на вулиці Інститутській в лютому 2014 року, і звернули пильну увагу на епізоди, пов'язані з двома Героями Небесної Сотні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?