У Росії розвінчали загрозливий випад Путіна на адресу США
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розвінчали загрозливий випад Путіна на адресу США

У Росії розвінчали загрозливий випад Путіна на адресу США

Рішення президента РФ Володимира Путіна про вихід Росії з угоди із США щодо збройного плутонія  абсолютно не змінить співвідношення ядерних сил у світі.

Про це заявив глава дослідницького проекту "Російські ядерні сили" і співробітник Інституту ООН з дослідження проблем роззброєння Павло Подвиг, передає ONLINE.UA з посиланням на  Радио Свобода.

«З точки зору зброї це абсолютно нічого не означає. Тому що, по-перше, в тому указі, який опублікований, чітко підтверджено зобов'язання не використовувати плутоній, який був направлений в цю програму, для будь-яких військових цілей, і ситуація статус-кво поки збережеться », - підкреслив він.
Крім того, «судячи з усього, програма утилізації плутонію, яка була побудована в Росії з розрахунком на те, що ця угода буде діяти, швидше за все, залишиться в силі, і цей плутоній в результаті буде використаний в якості палива для російських швидких реакторів».


«Тобто в цьому сенсі, в сенсі наявності плутонію для військових потреб, тим більше для зброї, нічого не зміниться. Цей плутоній як був поза військового використання, так і залишиться поза військового використання », - переконаний експерт.
При цьому він додав, що заява Путіна про вихід з угоди із США мала політичний підтекст.
«Судячи з усього, ця заява мала сенс політичного жесту. І з цього боку його, напевно, і треба сприймати. Наскільки це ефективний політичний жест - тут різні думки. Я скептично налаштований щодо ефективності такого кроку. Але, тим не менш, таке рішення було прийнято », - вважає Подвиг.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у соціальних мережах посміялись над погрозами президента РФ Володимира Путіна щодо США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?