США пригрозили Росії військовою відповіддю: з'явилися деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

США пригрозили Росії військовою відповіддю: з'явилися деталі

США пригрозили Росії військовою відповіддю: з'явилися деталі
Джерело:  online.ua

У міністерстві оборони США заявили про те, що американські військові пілоти, які виконують завдання в Сирії, мають невід'ємне право на самозахист у зв'язку з  погрозами Росії про розгортання в Сирії зенітно-ракетних комплексів С-300, передової системи SA-23 Gladiator за класифікацією НАТО.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Голос Америки».


Відповідну заяву зробив помічник глави Пентагону США Пітер Кук, відповідаючи на питання, чи становлять загрозу для ВПС США комплекси С-300, здатні збивати літаки і крилаті ракети, про відправку яких в Сирію раніше заявила Росія.


При цьому, після оприлюднення кореспондентом «Голосу Америки» такої інформації, ряд коментаторів звернули увагу, що жоден з названих офіційно супротивників Росії в Сирії не має авіації. Відповідну думку озвучив також представник Пентагону.


"Дві групи, за словами Росії, що викликають у неї найбільше занепокоєння, ІДІЛ і угруповання Фронт Ан-Нусра, не мають власних повітряних сил", - наводить слова Кука кореспондент «Голосу Америки».


Як повідомляв ONLINE.UA, на початку тижня стало відомо про припинення переговорів між США і Росією щодо мирного врегулювання в Сирії  і про вихід Росії з договору про контроль над озброєннями, який передбачає утилізацію РФ і США 34 тонн плутонію, який може використовуватися для створення ядерної зброї.


"Відносини США-Росія досягли небезпечної точки з моменту гострих моментів конфлікту в Україні в 2014-2015 роках. Необхідно відійти від краю прірви", - прокоментував виданню останні події Дмитро Тренін, директор Московського центру Карнегі, якого деякі оглядачі в США називають наближеним до Кремля.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?