Полторак зробив гучну заяву про летальну зброю з США
Категорія
Україна
Дата публікації

Полторак зробив гучну заяву про летальну зброю з США

Полторак зробив гучну заяву про летальну зброю з США
Джерело:  online.ua

Міністр оборони України Степан Полторак сподівається отримати з США засоби протиповітряної оборони і протитанкову зброю в разі  рішення Вашингтона про надання летальної зброї Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ефір Полторака на "24 канале".


"Ми будемо просити засоби протиповітряної оборони, протитанкові засоби - те, що нам потрібно в першу чергу", - сказав міністр оборони.


При цьому він не зміг припустити, коли саме США прийме рішення. За словами Полторака, про терміни знають тільки в США, де президент повинен прийняти відповідний вердикт.


Він також заявив, що мінський процес потрібен Україні. "Мінськ був дуже потрібен Україні. Тому що він надав можливості Збройним Силам набрати потужності в той час, коли була серйозна загроза, коли російські війська стояли практично на всіх напрямках, на всіх ділянках нашого кордону. Нам треба вирішувати проблему з Російською Федерацією. І проблему вирішити тільки військовим шляхом - неможливо", - сказав Полторак.


«На жаль, головний член Мінських угод, який їх не виконує, - Російська Федерація. Все залежить від її бажання. Коли Росії було вигідно дотримуватися деяких пунктів угод, вона дотримувалася. Коли їй не вигідно, вона цього не робить. Але від Росії залежить виконання угод, тому що ми їх дотримуємося», - заявив Полторак.


Він також додав, що для реформатування Мінських угод потрібно вести переговори не тільки з "друзями України", а й з Російською Федерацією в тому числі.


Як повідомляв ONLINE.UA,  міністр оборони США Ештон Картер заявив в кінці вересня, що Вашингтон поки що продовжує розглядати питання про надання Україні оборонної летальної зброї, незважаючи на те, що 22 вересня Палата представників США вже прийняла законопроект, який передбачає поставки в Україну літальних озброєнь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?