"Антигерой" Майдану судитиметься з Порошенком
Категорія
Політика
Дата публікації

"Антигерой" Майдану судитиметься з Порошенком

"Антигерой" Майдану судитиметься з Порошенком

Колишня суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич

, яку підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень стосовно активістів Автомайдану в 2013 році, подала в суд позов проти президента Петра Порошенка.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українськi Новини

.


Раніше глава держави підписав указ про звільнення скандальної судді за порушення присяги. Царевич оскаржила своє звільнення у Вищому адміністративному суді.


"Царевич подала в суд позов до президента 30 вересня", - розповіло виданню джерело в суді.


Вищий адмінсуд вже визначив суддю для розгляду цього позову.


Раніше

Вища рада юстиції, розглянувши дисциплінарну справу, відкриту щодо Царевич, прийняла рішення про внесення подання президенту про звільнення її з посади

. Зокрема, в поданні зазначалося, що дії судді Царевич під час розгляду десяти справ щодо активістів Автомайдану в період з листопада 2013 носять упереджений характер. Сутність таких дій доводить порушення суддею основ правосуддя, верховенства права, незабезпечення права на справедливий суд, неповагу до прав і свобод людини.


Раніше прокуратура Києва допитала Царевич за підозрою у винесенні завідомо неправомірних рішень щодо активістів Автомайдану.


Відзначимо, що в мережі висміяли позов Царевич проти Порошенка.






Як повідомляв ONLINE.UA,  в соцмережах пораділи звільненню скандальної судді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?