У Гройсмана спростували популярну страшилку про МВФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Гройсмана спростували популярну страшилку про МВФ

У Гройсмана спростували популярну страшилку про МВФ
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд (МВФ)

не вимагає зараз підвищення пенсійного віку в Україні в рамках виконання чотирирічної програми реформ, затвердженої в березні 2015 року, заявив віце-прем'єр-міністр в уряді Володимира Гройсмана Павло Розенко.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНІАН

.


«Це питання (підвищення пенсійного віку - Ред.) можна розглядати тільки в перспективі: після того, коли підвищимо рівень і якість життя українців, а головне - коли підвищиться тривалість життя», - сказав Розенко.


«Беручи до уваги весь галас, який піднімається, я хочу ще раз чітко заявити: на сьогодні ні в Меморандумі з МВФ, ні в уряді не кажуть про підвищення пенсійного віку», - підкреслив Розенко.


«Я в переговорах з МВФ з 2005 року. І можу сказати, що на всіх переговорах це питання стояло, але ми ні в 2005, ні в 2008 не підвищували пенсійний вік. Єдині, хто це зробили, - це Янукович і Азаров, в 2011 році», - заявив віце-прем'єр.


За його словами, позиція уряду принципова, і зараз в Україні підвищення пенсійного віку недоцільно.


Агентство при цьому зазначає, що впровадження параметричної пенсійної реформи до кінця грудня 2016 року, що передбачає скорочення дефіциту Пенсійного фонду шляхом зміни пенсійного віку та інших показників пенсійної системи, є структурним маяком програми співпраці між МВФ. У той же час в МВФ не наполягають лише на віковому вирішенні проблеми, а відзначають, що необхідно скоротити дефіцит Пенсійного фонду.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Міжнародний валютний фонд (МВФ) на своєму офіційному сайті опублікував меморандум про співпрацю з Україною

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?