Японія зробила жорстку заяву щодо Курил, у Путіна відповіли: в соцмережах сміються
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія зробила жорстку заяву щодо Курил, у Путіна відповіли: в соцмережах сміються

Японія зробила жорстку заяву щодо Курил, у Путіна відповіли: в соцмережах сміються
Джерело:  ТАРС

Міністр закордонних справ Японії Фуміо Кісіда заявив, що Токіо буде домагатися від Росії визнання приналежності Японії всіх островів південної частини Курил.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"Ми виходимо з того, що це споконвічні території нашої країни. Грунтуючись на такій позиції, ми вимагаємо визнання приналежності Японії чотирьох північних островів", - сказав японський міністр під час дебатів у бюджетній комісії.
Японія заявляє, що до складу Курил не належать розташовані на півдні архіпелагу острова Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї, які є продовженням найпівнічнішого японського острова Хоккайдо. Під час переговорів з Росією Токіо домагається вирішення питання про приналежність чотирьох островів, щоб підписати мирний договір.
У Росії вже відповіли на заяву Японії. Так спікер міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що острови належать Росії і російський суверенітет над ними сумніву не підлягає.
У мережі висміяли заяву Захарової. Наприклад, користувач Twitter з ніком Алкоголік_із_Москви написав: "А ті, хто піднімає цю святу тему, мерзоти кінчені!". Таким чином він натякнув на заяву міністра культури Росії Володимира Мединського, який назвав так людей, які намагаються переглянути історію про героїв-панфіловців.





Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Росії Володимир Путін заявив про те, що приналежність Курильських островів РФ документально закріплена за підсумками Другої світової війни, проте Росія може піти на компроміси з Японією за умови зростання рівня довіри між Москвою і Токіо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?