У Росії затримано одного з ватажків бойовиків ДНР: з'явилися деталі
Категорія
Події
Дата публікації

У Росії затримано одного з ватажків бойовиків ДНР: з'явилися деталі

У Росії затримано одного з ватажків бойовиків ДНР: з'явилися деталі
Джерело:  online.ua

Федеральна служба безпеки Росії затримала днями одного з ватажків бойовиків так званої ЛНР Олексія Карякіна, який займав в окупованому Луганську «посаду» "глави парламенту".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Дзеркало тижня », яке цитує власні джерела.
"Карякін був затриманий в Ростові російським ФСБ два дні тому. Після цього російські ЗМІ написали, що він зрікся "Новоросії" та здався Україні", - заявив співрозмовник видання.
При цьому, за його словами, не виключено, що ФСБ може вбити Карякіна і підкинути його тіло на територію України з метою дискредитації нашої держави.
"Ми не виключаємо, що це спецоперація, хоча, перш за все, вона спрямована на зачистку рядів луганської "еліти", точно так же, як це недавно сталося з раптово повішеним "главою уряду", - заявило джерело, ймовірно, маючи на увазі колишнього "прем'єра" незаконної псевдореспубліки Геннадія Ципкалова, виявленого повішеним у камері, після того як бойовики ЛНР заарештували його за нібито участь в «перевороті» в Луганську.
«Однак, не виключено, що метою спецоперації може бути дискредитація України, і Карякіна, наприклад, можуть знайти мертвим, в тому числі і на українській території", - додав співрозмовник видання.
При цьому 4 жовтня видання Washington Post писало, що проросійські бойовики почали проводити широкомасштабні чистки в своїх рядах після інформації про те, що ватажка так званої ЛНР Ігоря Плотницького нібито намагалися повалити.
Експерти Washington Post припускають, що розправи серед бойовиків можуть привести до інтенсифікації зіткнень на лінії фронту і можуть бути пов'язані з боротьбою за контроль над контрабандистськими каналами між Росією і Україною.
Washington Post не виключають і того, що це наслідок боротьби кураторів бойовиків в Москві, оскільки еліти з Кремля ведуть свої власні війни на Донбасі.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше мережі висміяли розборки в так званій ЛНР і спробу "перевороту", про яку заявив ватажок бойовиків Ігор Плотницький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?