Рада ухвалила закон про смішні речі в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада ухвалила закон про смішні речі в Україні

Рада ухвалила закон про смішні речі в Україні
Джерело:  online.ua

Верховна Рада

ухвалила в цілому законопроект №3586 "Про внесення змін до закону "Про авторське право і суміжні права" з приводу використання об'єктів авторського права в пародіях, попурі і карикатурах.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

РБК-Україна

.


Згідно з ухваленим документом, тепер авторам українських пародій, попурі і карикатур буде дозволено використання творів інших авторів.


«За» відповідний законопроект проголосували 227 депутатів.


У тексті законопроекту пояснюється, що його метою є імплементація в українське законодавство норм Європейської Директиви, створення умов для вільного розвитку творчості в сучасних жанрах пародії, карикатури і попурі, підвищення культурного рівня, естетичного виховання громадян, задоволення культурних потреб українського народу, підтримка вітчизняного виробника в сфері культури.


Законопроект передбачає надання творцям дозволу на вільне використання в своїх творах в жанрах пародії, карикатури і попурі творів інших авторів в передбачених законом межах.


Законом також визначаються поняття «попурі», «карикатура» і «пародія».


Як повідомляв ONLINE.UA,

в лютому Україна очолила рейтинг країн, які найчастіше порушують права інтелектуальної власності, відповідно до щорічного звіту міжнародного альянсу інтелектуальної власності (IIPA)

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?