Нобелівську премію з хімії дали за дивовижні молекули: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Нобелівську премію з хімії дали за дивовижні молекули: з'явилися подробиці

Нобелівську премію з хімії дали за дивовижні молекули: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Стало відомо, хто отримав Нобелівську премію з хімії у 2016 році: лауреатами стали вчені Жан-П'єр Соваж, сер Фрезер Стоддарт з США і Бернард Ферінга за «проектування і синтез молекулярних машин».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нобелівського комітету.
Як зазначається, вчені створили молекули з контрольованими рухами, які можуть виконувати певні завдання.
Жан-П'єр Соваж зі Страсбурзького університету у Франції і сер Фрезер Стоддарт з Північно-Західного університету в штаті Іллінойс в США поділять між собою половину премії, інша половина дістанеться Бернарду Ферінзі з Університету Гронінгена в Нідерландах.
Розмір премії становить 800 тисяч крон.




Відзначимо, в 2015 році Нобелівську премію з хімії присудили Томасу Ліндаллу (Великобританія), Полу Модрічу і Азізу Санкару (обидва - США) за дослідження механізму репарації ДНК.


Як повідомляв ONLINE.UA,

4 жовтня стали відомі лауреати Нобелівської премії в галузі фізики: ними стали Девід Таулесс, Дункан Халдан і Майкл Костерлітц за теоретичні відкриття топологічних фазових переходів і топологічних фаз матерії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?