У Гройсмана змінюють закон Савченко: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

У Гройсмана змінюють закон Савченко: з'явилися подробиці

У Гройсмана змінюють закон Савченко: з'явилися подробиці
Джерело:  interfax.com.ua

Кабінет міністрів на чолі з прем'єром Володимиром Гройсманом схвалив і направив до Верховної Ради як невідкладний проект змін до так званого "закону Савченко" про його незастосування до ув'язнених, які скоїли тяжкі злочини..
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
Рішення про внесення змін до закону "Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання" було прийнято на засіданні уряду в середу, 5 жовтня.
"Ми пропонуємо, щоб формула зарахування перебування в СІЗО "один день за два" залишалася тільки для тих осіб, які вчинили легкі або середньої тяжкості злочину", - заявив під час засідання міністр юстиції Павло Петренко.
За його словами, ця формула також не застосовуватиметься до рецидивістів. Міністр зазначив, що за чинною редакцією закону звільненню з місць відбування покарань підлягають 35 тисяч чоловік, з яких вже звільнено 8,5 тисячі.
"Ми будемо просити парламент розглянути цей законопроект як невідкладний", - додав Петренко.
Як повідомляв ONLINE.UA, з тих в'язнів українських тюрем, які були звільнені за так званим "законом Савченко", тяжкі та особливо тяжкі злочини повторно скоїли 908 чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?