Нові танки з військторгу Путіна помічені на Донбасі: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

Нові танки з військторгу Путіна помічені на Донбасі: з'явилися фото

Нові танки з військторгу Путіна помічені на Донбасі: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

У міжнародному розвідувальному співтоваристві InformNapalm повідомляють про фіксацію під окупованим населеним пунктом Роздольне в Донецькій області двох танків (калібр 125 мм) і близько 12 одиниць броньованої техніки з так званого «військторгу» президента РФ Володимира Путіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на informnapalm.org.
Як відомо, "військторг" - іронічне позначення військової техніки, устаткування і спорядження з Росії, яке поставляється бойовикам. Воно з'явилося після заяви президента Путіна про те, що військове спорядження "зелених чоловічків", які проводили анексію Криму (насправді - військовослужбовців РФ) "можна купити в будь-якому військторзі".
InformNapalm наводить точні координати поміченої техніки: 47.609732, 38.009942.
«До лінії розмежування від зазначених позицій близько 10-12 км. Розташування танків в цьому районі грубо порушує умови мінських угод», - сказано в повідомленні.



Волонтери також відзначають, що на початку жовтня велике скупчення танків також фіксувалося на аерофотознімках в Донецьку, і це теж грубо порушувало Мінські домовленості в частині відведення військ і засобів.



У InformNapalm також нагадують, що 5 жовтня в Мінську заплановано чергову зустріч контактної групи з врегулювання ситуації на сході України, при цьому підсумком минулої зустрічі стало підписання рамкової угоди про розведення сил від лінії розмежування сторін в Донбасі.



Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці вересня в одному з районів окупованого Донецька, на відстані близько 15-17 км від лінії розмежування, аеророзвідка зафіксувала чергове велике скупчення техніки і важкого озброєння бойовиків ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?