В Україні показали унікальний реанімобіль: опубліковані фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Україні показали унікальний реанімобіль: опубліковані фото

В Україні показали унікальний реанімобіль: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

У рамках виставки медичних товарів в Міжнародному виставковому центрі презентували унікальний реанімобіль, створений українськими розробниками на базі автомобіля Ford Transit.
Про це повідомляє ONLINE.UA
Самі розробники запевняють: головною особливістю цього реанімобіля є його комплектація. В одній машині зібрані всі сучасні медичні прилади, які можуть знадобитися команді реаніматологів в найрізноманітніших випадках.
Тут встановлена ​​транспортна платформа Life base, куди входить дефібрилятор, апарат штучної вентиляції легенів, а також система моніторингу, розподільник кисню, кисневі балони, інгаляційна маска. Причому більшість цих приладів зібрані настільки компактно, що навіть двоє членів екіпажу «швидкої» цілком здатні швидко винести всі необхідні прилади разом.
На відміну від звичайної комплектації українських «швидких», в цих реанімобілях обов'язково є вакуумний матрац, який дозволяє не тільки надійно зафіксувати пацієнта, але і залишає доступ для різноманітних маніпуляцій - наприклад, установки крапельниці. Та й на каталку перекласти людину можна без зайвих перевертань - за допомогою спеціального пристрою. Він поділяється на дві частини, кожна з яких підсувається під тіло пацієнта.




І ці, і всі інші елементи комплектації реанімобіля розроблені відомими світовими виробниками і пройшли сертифікацію в країнах Євросоюзу.


В екстрених випадках рахунок йде на секунди. Подібна комплектація, за словами присутніх на презентації представників Управління екстреної медицини та медицини катастроф, допомагає заощадити навіть не секунди, а хвилини. Як це відбувається - показали на прикладі надання допомоги на манекенах. В одному випадку за сценарієм у людини зупинилося серце і їй треба було проводити серцево-легеневу реанімацію. У другому він постраждав від вибуху, і у нього крім опіків, відкрилоася ще і кровотеча, в місці, де неможливо накласти джгут.


Модернізовано і саму машину. Вона значно вище «швидких», які є зараз в Україні, тому дає медикам більше простору для дій. У ній встановлено одразу три режими освітлення - черговий, основний і додатковий, є система вентиляції та опалення уздовж всього салону.


Єдиний «мінус» цього автомобіля - його ціна. Вартість базового набору обладнання, яким комплектуються такі реанімобілі, стартує орієнтовно від 50 тисяч євро. Обладнаний автомобіль же обійдеться замовнику мінімум в 90 тисяч. Проте творці реанімобіля мають намір в майбутньому брати участь у державних тендерах. Тим більше що, за даними Управління екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Україні не вистачає близько 1200 подібних реанімобілів для того, щоб потреби населення були більш-менш задоволені.


На презентацію організатори запросили представників Міністерства охорони здоров'я - і особисто міністра Уляну Супрун. Однак пані міністр відмовилася від запрошення, пославшись на те, що у міністерства «немає грошей». Принаймні, саме таку причину відмови обговорювали учасники презентації.


Від МОЗу прийшов тільки голова Наглядової ради Максим Іонов. Відповідаючи на запитання журналістів з приводу того, чи є в планах міністерства закупівля реанімобілів, він відповів, що через відсутність фінансування МОЗ в доступному для огляду майбутньому подібних закупівель проводити не буде. Тим більше не готові в міністерстві купувати такі, нехай і хороші, але дорогі реанімобілі.


Тож поки диво-реанімобіль якщо і їздитиме українськими дорогами, то тільки з лікарями приватних клінік на борту.


Тим часом ще одне «дітище» розробників - «неонатальні швидкі», розроблені спеціально для транспортування новонароджених і недоношених малюків, вже з'явилися в Києві.


Столична влада купила кілька таких «швидких» на базі Peugeot Boxer, оснащених інкубатором і безліччю медичної апаратури, для київських лікарень.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?