У Луценка зробили гучну заяву про Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

У Луценка зробили гучну заяву про Януковича

У Луценка зробили гучну заяву про Януковича
Джерело:  ГПУ

У Генеральній прокуратурі, яку очолює Юрій Луценко, заявили, що утікач-екс-президент України Віктор Янукович під час свого президентства діяв в інтересах Російської Федерації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.
Повідомляється, що, згідно з висновками слідчих, які ведуть кримінальні провадження у справі Януковича, діяльність екс-президента була підпорядкована інтересам Росії в питаннях, які стосуються національної безпеки. Зокрема, на думку ГПУ, про це свідчать його укази про призначення на ключові посади осіб з російським громадянством.
"Відповідно, діяльність Віктора Януковича кваліфікується за ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 111 (державна зрада) Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що діяльність Януковича розглядається за наступними напрямками: умисні дії на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.
У ГПУ додали, що планують щотижня проводити наради з розслідування справи Януковича.
Читайте також: Янукович повернеться з фанфарами, якщо Порошенко не приборкає своїх "демонів" - Сергій Іванов
Як повідомляв ONLINE.UA, Росія п'ять разів відмовила Україні в екстрадиції Януковича і три рази - у видачі колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?