Мін'юст зробив заяву про проблеми з електронним декларуванням
Категорія
Політика
Дата публікації

Мін'юст зробив заяву про проблеми з електронним декларуванням

Мін'юст зробив заяву про проблеми з електронним декларуванням
Джерело:  online.ua

Мін'юст вважає, що форма електронної декларації не відповідає чинному закону про запобігання корупції, заявив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні Кабінету міністрів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Ми проаналізували деякі підзаконні акти цього Агентства (НАЗК) і бачимо, що є певні проблеми у невідповідності цих підзаконних актів, особливо в частині форми декларації, чинним законам про запобігання корупції. Тому що форма декларації, яка є безпосередньо на сайті цього Агентства, має певні технічні питання тих же актів, які затверджувало Агентство", - сказав він.
Так, за його словами, в формі декларації вказано розмір мінімальної заробітної плати, що не відповідає самому рішенню НАЗК.
"Ми, Мін'юст, будемо інформувати уряд і звертатися до уряду щоб він дав відповідні рекомендації і доручення цьому Агентству, щоб вони почали більш якісно працювати з законодавчою базою. Особливо з питаннями, які пов'язані з електронними деклараціями, які зараз фактично на слуху і це - чітка позиція уряду, що ця система електронного декларування повинна працювати абсолютно нормально, без збоїв", - сказав Петренко.
У свою чергу прем'єр Гройсман запропонував на наступному засіданні уряду заслухати представників НАЗК.
"В принципі, ми їх повністю забезпечили. Система повинна функціонувати бездоганно. Все, що потрібно було, все зробили. Тому прошу врахувати те, що сказав міністр", - сказав глава уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?