У Міносвіти винесли рішення щодо скандалу з "русскім міром"
Категорія
Події
Дата публікації

У Міносвіти винесли рішення щодо скандалу з "русскім міром"

Міністерство освіти і науки України
У Міносвіти винесли рішення щодо скандалу з "русскім міром"

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що скандальний навчальний посібник з російської мови для третьокласників буде вилучено з користування в школах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МОН.
"Комісія з педагогіки і методики початкового навчання скасувала гриф «Схвалено для використання в загальноосвітніх установах» навчальному посібнику «Російська мова. 3 клас: відривні картки: до підручника (автор Коченгіна Н. В.), надрукований видавництвом «Ранок» в січні 2014 року", - йдеться в повідомленні.
Відповідний лист про неможливість використання цього посібника в навчально-виховному процесі через невідповідність змісту сторінок з державними символами Росії основам патріотичного виховання учнів вже розіслані обласним органам управління освіти, ректорам / директорам інститутів та академій післядипломної педагогічної освіти, директорам науково-методичних центрів і завідувачам методичних кабінетів.
Інститут модернізації змісту освіти повідомляє, що видавництво «Ранок» уже вилучило посібник з продажу.
Нагадаємо, раніше в Маріуполі розгорівся скандал - школярам гімназії запропонували завдання з використанням російської символіки - герба і прапора Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, пізніше харківське видавництво "Ранок" принесло вибачення за вірш про символи Росії в методичному посібнику з російської мови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?