Рухаємося правильно: у Деканоїдзе похвалилися реформою поліції і показали цифри
Категорія
Україна
Дата публікації

Рухаємося правильно: у Деканоїдзе похвалилися реформою поліції і показали цифри

Рухаємося правильно: у Деканоїдзе похвалилися реформою поліції і показали цифри

За час проведення реформи Національної поліції України рівень довіри українців до поліцейських сильно зріс.
Про це свідчать результати загальнонаціонального соціологічного дослідження Центру Разумкова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Національної поліції України.
Так, у рейтингу довіри Нацполіція отримала 40,7% довіри і 41,9% недовіри і перебуває на третьому місці серед силових структур після Збройних сил України (57,6% довіри) і Національної гвардії України (52,7% довіри).
«Практично нульовий баланс довіри / недовіри (-1,2%) у порівнянні з -57,8% у грудні 2014 року і -44,6% у березні 2015 року, є безперечним свідченням руху реформ в правильному напрямку», - йдеться в дослідженні.



При цьому 56,2% тих, хто контактував з поліцейськими, висловили своє задоволення їх роботою, зазначивши їх уважність (72,9%), повагу (72,2%), швидкість реагування (54,3%). Більш того, 71,7% опитаних підкреслили, що правоохоронці не натякали на необхідність передачі їм подарунків або грошей, ще 78,4% запевнили, що поліцейські не застосовували силу крім випадків, коли це було дійсно необхідно.



Дослідження проводили з 27 по 31 травня 2016 року, в ньому брало участь 2019 повнолітніх респондентів зі всіх регіонів України, крім анексованого Криму та окупованого Донбасу.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Хатія Деканоїдзе розповіла, що в ході атестації співробітників Національної поліції 5257 чоловік були звільнені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?