У Путіна підірвали соцмережі безглуздою заявою про історичні факти
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна підірвали соцмережі безглуздою заявою про історичні факти

У Путіна підірвали соцмережі безглуздою заявою про історичні факти

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков підтримав міністра культури РФ Володимира Мединського, який раніше брудно вилаявся в контексті розмови про героїв-панфіловців, що обурило користувачів мережі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
"Дуже багато зараз посилаються в інтернеті, в громадській думці на різні архівні документи тощо, які з'являлися і одразу після війни, і пізніше в державних архівах, достовірність яких до сих пір під питанням, але все-таки дослідження вказують на те, що історія в тому чи іншому вигляді з героями-панфіловцями дійсно мала місце", - сказав Пєсков.
Також він пояснив, що 4 жовтня Володимир Путін приїхав їз Астани, де нібито "до сих пір живуть родичі тих самих панфіловців, які зберігають безпосередню пам'ять про ті події". "Тому міністр культури так запекло і відстоює історичну правду, - додав прес-секретар Путіна. - Мединський також досконало володіє російською мовою, яка вельми багатогранна".



Нагадаємо, 4 жовтня Мединський після прем'єри фільму «28 панфіловців» сказав, що обговорювати правдивість подвигу панфіловців "кощуственно", і роблять це тільки "кінчені мразі". Також він аргументував свої слова заявою про те, що факт битви бійців 316-ї стрілецької дивізії під командуванням генерал-майора Івана Панфілова в листопаді 1941 року було підтверджено Головною військовою прокуратурою СРСР.
При цьому в 1948 році прокуратура провела розслідування, яке прояснило, що історія про подвиг 28 панфіловців, - вигадка газети "Червона правда". Насправді в бою загинуло не 28, а понад 100 чоловік 4-ї роти 2-го батальйону 1075-го стрілецького полку. Полк знищив 15 танків, хоча в замітці газети говорилося, що загиблі герої-панфіловці підірвали 18 бойових машин.
У мережі посміялися над таким казусом. Так Мuд Роіссі написав: В Росії історія - продажна дівка путінізму!!! Придумали собі казок і в них тепер вірять, ідіоти".


Олег Землянський: "Дійсно, як можна вірити госархіву. Там мабуть ще написано що Росія хохлам голодомор влаштувала і про розділ Польщі!".
Системний алкоголік: "Не можна розвінчувати хоч один міф, до інших питання виникнуть".
User Id: "Історію пишуть переможці. :) Артур Дрекслер".
Koloshme: "Ще про біблію можна згадати ..."
Рогозін-на-орбіті: "Тобто родичі "загиблих в бою" панфіловців зберігають "безпосередню пам'ять про ті події", де їх навіть не було поруч?"




Kadur Barosh: "Так хто ж в Кремлі хоче бути кінченою мраззю!"
Лариса Качка: "А Пєсков просто не так віртуозно володіє російською мовою".
Єгипетський оркестр: "Пєсков просто віртуозно володіє язиком".
Pashka.Ru: "Не знайшов в словах Пєскова ні ефемерності, ні алармування. Це точно його слова?".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі посміялися над кремлівським пропагандистом Кирилом Фроловим, який до історичних персонажів зарахував вигаданого персонажа, літературного героя Тараса Бульбу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?