У Москві відбулися переговори по Донбасу: США і Росія розійшлися в оцінках
Категорія
Світ
Дата публікації

У Москві відбулися переговори по Донбасу: США і Росія розійшлися в оцінках

У Москві відбулися переговори по Донбасу: США і Росія розійшлися в оцінках
Джерело:  online.ua

У середу, 5 жовтня, в Москві в Росії відбулася  зустріч заступника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторії Нуланд  з помічником президента РФ із зовнішньої політики Юрієм Ушаковим і помічником президента РФ Владиславом Сурковим для обговорення ситуації на Донбасі і подальших кроків по виконанню Мінських угод.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт посольства США в РФ.


«Обидві сторони підтвердили, що розведення сил і засобів на перших ділянках лінії розмежування є важливим початковим кроком на шляху поліпшення ситуації з безпекою, але належить зробити набагато більше. Вони також розглянули поточну роботу по таким аспектам Мінських угод, як політичні питання, питання безпеки та гуманітарні питання», - сказано в повідомленні.


При цьому політолог Олексій Чеснаков, знайомий з ходом переговорів, заявив РІА Новини, що Сурков і Нуланд домовилися на зустрічі в Москві посилити тиск на Україну для прискорення виконання Мінських угод і прямого діалогу з Донбасом.


За його словами, Нуланд і Сурков обговорили питання розведення сил на узгоджених ділянках, ускладнені зривом Мінських домовленостей.


"Було відзначено, що Україна представила пропозиції щодо виконання політичних пунктів врегулювання, що не відповідають Мінським угодами", - сказав Чеснаков.


"Із задоволенням було відзначено, що Спеціальна моніторингова міссія ОБСЕ має вільний доступ в прикордонні райони та протягом серпня-вересня сто сорок п'ять разів проводила інспекції, не знайшовши ніяких порушень і, тим більше, ніяких іноземних військ", - додав політолог.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше в Кремлі заявили, що не чекають від візиту Нуланд в Москву прориву в українському врегулюванні.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?