Опальний ватажок бойовиків ДНР розкрив "таємницю" про Росію на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Опальний ватажок бойовиків ДНР розкрив "таємницю" про Росію на Донбасі

Опальний ватажок бойовиків ДНР розкрив "таємницю" про Росію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Росія напряму фінансує виплату пенсій і зарплат на окупованих територіях Донбасу, заявив один з колишніх ватажків  бойовиків так званої ДНР  Олександр Ходаковський.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Агентство відзначає, що заява бойовика суперечить офіційним заявам Москви про те, що Росія нібито не робить ніякої грошової допомоги окупаційним адміністраціям так званих ДНР і ЛНР, і, як наслідок, не може впливати на них з тим, щоб вони уклали мир з офіційним Києвом.


Відповідаючи на питання, чи фінансує Росія виплату пенсій та державних зарплат на Донбасі, Ходаковський відповів:"Так. Бюджетний сектор і пенсії - це пріоритетні напрямки", - сказав бойовик.


"Без допомоги ззовні було б неможливо зберегти територію, навіть якщо у вас є найдосконаліша система зі збору податків. Рівень допомоги з боку Росії перевищує суми, які ми збираємо", - заявив Ходаковський.


Напередодні прес-секретар Міністерства фінансів РФ в черговий раз заявив, що федеральний бюджет не виділив коштів на виплату соціальних виплат і зарплат на Донбасі.


Reuters зазначає, що офіційно в російському бюджеті немає статей витрат на Донбас, при цьому п'ята частина російського бюджету є засекреченою.


У той же час опубліковані сепаратистами відомості показали, що з березня 2015 року загальна сума пенсій і соціальних допомог в регіоні склала 750 млн доларів, і ця цифра не включає в себе заробітну плату в "державному секторі", а також витрати в окупованому Луганську.


Раніше Україна зі свого боку припинила виплату пенсій і зарплат особам, зареєстрованим як проживаючі на окупованих територіях.


Ходаковський - екс-начальник відділу Центру спеціальних операцій "А" при Управлінні СБУ в Донецькій області, який перейшов на бік проросійських бойовиків в 2014 році. На початку російської агресії на Донбасі він займав «посади» «голови» «Служби безпеки» і «Ради безпеки ДНР», також командував бандою «Схід». На початку 2016 року він заявив про відхід в опозицію чинній окупаційній адміністрації так званої ДНР.


Як повідомляв ONLINE.UA,  у вересні опальний колишній ватажок банди "Схід" Олександр Ходаковський, який називав себе секретарем так званої "Ради безпеки ДНР", заявляв, що у бойовиків на Донбасі немає ресурсів для великого наступу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?