Росія влаштувала військовий інцидент відразу з чотирма країнами НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала військовий інцидент відразу з чотирма країнами НАТО

Росія влаштувала військовий інцидент відразу з чотирма країнами НАТО
Джерело:  BBC

Російські бомбардувальники Ту-160 наближалися до повітряних кордонів Норвегії, Великобританії, Іспанії і Франції, через що Військово-повітряні сили кожної з цих країн піднімалися на перехоплення.


Про це заявили в Міністерстві оборони Франції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BCC Росія.


Два бомбардувальники ВПС РФ першими були виявлені військовослужбовцями у північних кордонів Норвегії, в результаті чого два винищувачі F-16 піднялися в повітря і супроводили винищувачі Росії в бік півночі Шотландії.


Після цього на перехоплення російських винищувачів, які перебували на захід від Шотландських островів, і не порушили повітряного простору, були підняті винищувачі "Тайфун" з бази Королівських ВПС Лоссімут в Великобританії.


ВВС Росії далі пройшли по дотичній вздовж узбережжя Ірландії, де їх перехопили винищувачі "Рафаель" ВВС Франції в 100 км від узбережжя Бретані. У міру пересування Ту-160 на південь, на допомогу піднімалися ще два винищувачі "Рафаель".


Коли російські винищувачі знаходилися на північ від Більбао, два літака F-18 ВПС Іспанії також відправлялися на перехоплення Ту-160, тільки після чого російські винищувачі розвернулися і полетіли назад. Імовірно, на зворотному шляху перехоплення Ту-160 не здійснювався.


Примітно, що інцидент стався ще 22 вересня, проте інформація про нього набула розголосу лише недавно.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  літак ВПС Росії небезпечно наблизився до повітряних кордонів Латвії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?