Журналістам і нардепам хочуть заборонити в'їзд в зону АТО на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Журналістам і нардепам хочуть заборонити в'їзд в зону АТО на Донбасі

Журналістам і нардепам хочуть заборонити в'їзд в зону АТО на Донбасі
Джерело:  online.ua

Волонтерам і депутатам можуть заборонити в'їзд до Авдіївської промзони на Донбасі, адже багато хто необережно викладає в мережу фото геолокації української армії, при цьому помилки волонтерів в порівнянні з користю, яку вони приносять, не варті таких радикальних заходів.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловила волонтер Діана Макарова.
За її словами, журналістів, волонтерів та депутатів скоро не пропускатимуть в Авдіївську промзону.
«Про заборону нас попередили - що ось-ось вона буде введена в дію. В усякому разі, розглядається питання не пускати взагалі в зону АТО журналістів і волонтерів», - сказала Макарова.
За її словами, питання заборони розглядається на рівні Генерального Штабу Збройних Сил України.
«Нам сказали - на рівні Генштабу. Коли ми приїхали на цей раз в Авдіївку, хлопці розповіли про нібито наказ (міністра оборони України Степана - ONLINE.UA) Полторака не пускати в промзону журналістів, волонтерів і депутатів», - продовжила волонтер.
Відповідаючи на питання журналіста, у зв'язку з чим може бути впроваджена подібна заборона, Макарова сказала: «Власне, військових можна зрозуміти».
«Тому що і журналісти, і волонтери (не кажучи вже про депутатів) наламали свого часу дуже багато дров - скрізь, не тільки в промзоні. Скільки було випадків, коли і журналісти, і волонтери засвічували позиції, викладали в інтернет фотографії геолокації?», - пояснила волонтер.
«Я, наприклад, не так давно бачила фото комбата з тільки-но привезеними раціями. Це виглядало так: "Ось, сепаре, дивіться, які рації мені привезли! Готуйтеся до прослуховування..!" Все це настільки безглуздо, настільки тупо, що дивуєшся: невже це роблять професіонали, які третій рік на фронті?», - каже Макарова.
«Здавалося б, всі вже давно повинні були зрозуміти, що фотографувати треба вкрай обережно - щоб не засвітити горизонт, хоч яку-небудь географічну прив'язку. Інакше цю позицію буде значно легше пристріляти», - продовжила волонтер.
«Ось чому одні це розуміють, а інші - не розуміють? Я не знаю», - додала Макарова.
«Але, перш ніж забороняти, може, варто було б врахувати, яку користь приносять і волонтери, і журналісти - і порівняти її з тією шкодою, яку вони можуть принести? Тому що ми можемо взятися порівнювати користь і від роботи Генштабу з тією шкодою, яку він може принести. Давайте згадаємо бої за Іловайськ, дурний Дебальцевський недокотел... Я веду до того, що всі наші недоліки не варті такої заборони», - заявила Макарова.
Більше читайте на ONLINE.UA: Ходять тривожні чутки про договорняки і здачу частини Донбасу - волонтер Діана Макарова

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?