Самогубство одного з ватажків ЛНР: стали відомі гучні подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Самогубство одного з ватажків ЛНР: стали відомі гучні подробиці

Самогубство одного з ватажків ЛНР: стали відомі гучні подробиці
Джерело:  Коммерсант

Колишній спікер "парламенту" ЛНР Олексій Карякін, який був звинувачений бойовиками в державній зраді, утік і був оголошений в розшук, розповів журналістам, що колишній "прем'єр" псевдореспубліки Геннадій Ципкалов був убитий особистою охороною ватажка ЛНР Ігоря Плотницького.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант".
"Офіційна версія (що Ципкалов вчинив самогубство - ред.) є неправильною. Ципкалов був убитий особистою охороною Плотницького. Не розумію, хто взагалі в прокуратурі міг придумати це формулювання, що він повісився через побоювання за своє життя", - сказав Карякін.
За його словами, в ЛНР проходять "зачистки" тих, хто мав відношення до створення і становлення ЛНР. Під роздачу потрапив і екс-заступник голови "міністерства оборони" псевдореспубліки Віталій Кисельов ("Комуніст").
"Зараз в Луганську чистять всіх, хто мав відношення до становлення республіки. У жалюгідному стані "Комуніст", були припущення, що він також убитий, але прокуратура оприлюднила відео, на якому він живий, але очевидно, що з ним не все в порядку" , - зазначив Карякін.
Нагадаємо, що після замаху на Плотницького його охороною займаються бійці російського загону спеціального призначення "Заслін" Служби зовнішньої розвідки РФ.
Як повідомляв ONLINE.UA, про смерть Ципкалова стало відомо 24 вересня. Він нібито повісився у своїй камері, в яку був поміщений за підозрою в організації "перевороту" в ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?