Україні загрожує втрата цілої області на Донбасі: з'явилися тривожні чутки
Категорія
Події
Дата публікації

Україні загрожує втрата цілої області на Донбасі: з'явилися тривожні чутки

Україні загрожує втрата цілої області на Донбасі: з'явилися тривожні чутки
Джерело:  online.ua

Серед волонтерів і військових ширяться чутки про досягнуті домовленості в Мінську з приводу здачі Луганської області бойовикам, а також про перетворення Станиці Луганської на непідконтрольну ЗСУ "сіру зону", при цьому поки повної ясності з цього питання немає.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповіла волонтер Діана Макарова.
«Зараз ширяться чутки про те, що збираються віддавати чи частину, чи всю Луганщину. Що її планують перетворити на якусь "сіру зону". Все це настільки дивно, незрозуміло, що мені не хочеться в це вірити, що я вважаю за краще думати, що це плітки», - сказала Макарова.
«Але я вже розумію, що в цій нашій війні може бути все, що завгодно. Тому вже насторожено поглядаю в бік Луганської області», - продовжила волонтер.
«А що там відбувається в Станиці Луганській? Чи справді її хочуть віддати під так звану нейтральну зону? Адже ми розуміємо, що "нейтральна зона" миттєво стане чия? Як мінімум, не зовсім наша», - вважає Макарова.
«Знову ж - це висока політика чи договорняки? Ми хочемо знати. Я - громадянин цієї країни. Я хочу знати, чому відвойований шматок нашої землі, густо политий кров'ю наших хлопців і дівчат, чоловіків і жінок, хочуть віддати? Нехай мені хтось пояснить - якщо вже у нас така прозора війна. Навіть не війна, а АТО досі...», - продовжує волонтер.
За її словами, їй відомо, що був підписаний «договір про наміри» в Мінську серед учасників Контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.
«Це був підписаний такий ніби "договір про наміри". Такі плани були представлені на чергових мінських зустрічах. І раптом ці плани почали мусувати і форсувати. І в пресі, і в Facebook, і серед військових поповзли недобрі чутки», - сказала Макарова.
«Раптом жителі Станиці Луганської взялися записувати відеозвернення: "Не залишайте нас, не покидайте..." І це дуже насторожує. Мене дуже цікавить, ці звернення записуються на платформі пліток - або на базі реальних договірних? Ті, хто режисує ці записи, або повірили пліткам або знають про існування якихось підкилимних домовленостей? Мені дуже хочеться це знати...», - міркує волонтер.
Відзначимо, жителі Станиці Луганській готують протести проти відводу українських військ від населеного пункту, який планується у зв'язку з домовленостями, досягнутими в Мінську.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Ходять тривожні чутки про договорняки і здачу частини Донбасу - волонтер Діана Макарова

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?