Штаб АТО викрили в серйозній брехні про те, що відбувається на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Штаб АТО викрили в серйозній брехні про те, що відбувається на Донбасі

Штаб АТО викрили в серйозній брехні про те, що відбувається на Донбасі
Джерело:  online.ua

У штабі АТО в інформаційних зведеннях занижують втрати української армії на войні на Донбасі і часом надають недостовірні відомості про тяжкість обстрілів, заявила волонтер Діана Макарова.
Про це Макарова розповіла в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Мене давно лякає той стиль, в якому подає зведення з фронту штаб АТО. Це дуже сухий, зважений стиль - і, можливо, він таким і повинен бути. Біда в тому, що ці відомості не завжди правдиві», - сказала Макарова.
«Занижується кількість убитих і поранених. І нас абсолютно не влаштовує, що ці вбиті, поранені, ці обстріли подаються як даність. Коли в Ізраїлі гине боєць - за ним плаче вся країна. Вся країна знає, хто він, де народився, хто його батьки, в якій школі вчився...», - продовжила волонтер.
«Коли гине наш захисник - штаб АТО навіть імені його не називає. Так не можна ставитися до наших героїв. Точно так же, як не можна висвітлювати події в зоні АТО так, як це робить штаб АТО», - каже Макарова.
«Наприклад, штаб АТО заявляє: обстріляні позиції сил АТО під Докучаєвськом. Там були величезні обстріли, з таких-то калібрів. Ми дзвонимо туди - у нас же скрізь вже служать наші підопічні - а нам кажуть, що трохи по них постріляли, але не більше, ніж зазвичай. І то - більше зі стрілецької, з кулеметів. Чому ж штабу АТО захотілося повідомити про ці обстріли?», - міркує волонтер.
«І чому?», - запитує журналіст. "Не знаю! Захотілося. Мабуть, така висока політика. Тим часом в Авдіївці застосовують саме такі калібри, там посилюється вогонь - штаб АТО про це не повідомляє. Чому? Не знаю», - продовжує Макарова.
«Ми бачимо реальну картину. І вона не завжди збігається з картиною, яку подає штаб АТО. Чому? Не розумію. Що це за висока політика на рівні фронту? Ні, я припускаю, що це може бути висока політика, від якої залежать мінські переговори», - вважає волонтер.
«Але з тією ж імовірністю це можуть бути якісь договорняки. Я, волонтер, який займається фронтом, бачу, що мені брешуть. Просто в очі. І я хочу, щоб мені цю брехню пояснили. Якщо це політика, я, може, і промовчу. Але не тоді, коли мені брешуть через договорняки», - поділилася своїми висновками волонтер.
Більше читайте на ONLINE.UA: Ходять тривожні чутки про договорняки і здачу частини Донбасу - волонтер Діана Макарова

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?