У Львові стався шокуючий випадок з дитиною і знайденим шприцом: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Львові стався шокуючий випадок з дитиною і знайденим шприцом: з'явилося відео

У Львові стався шокуючий випадок з дитиною і знайденим шприцом: з'явилося відео
Джерело:  zaxid.net

У Львові чотирирічний хлопчик на ім'я Максим знайшов на території дитячого садка заражений ВІЛ-інфекцією шприц, почав з ним грати і випадково уколовся.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ZAXID.NET.
Шприц висів на плющі, який оповив огорожу саду на вул. Комарова у Львові, поруч з ним вихователька і побачила хлопчика з небезпечною "іграшкою".
"Я пішла за ним, викликала заступника вихователя, вона забрала цей шприц і тоді оглянула Максиму ручки. Потім ми покликали медсестру", - розповіла вихователька молодшої групи Оксана Місяйло.
Медсестра промила руки хлопчика проточною водою і знайшла прокол. Адміністрація садочка одразу ж повідомила батькам. Шприц занесений до Львівського центру боротьби зі СНІДом. І хоча шприц був з інфекцією, поки результат аналізу крові Максима не підтвердив, що він інфікований. Однак це може проявитися пізніше.
Зараз хлопчик проходить курс терапії.
"П'ємо таблетки від ВІЛ. Це важко і для нього, і для нас, для нас це морально важко. Не догледіли територію дитячого садка", - розповіла мати Максима Світлана.
Крім ВІЛ, дитині може загрожувати і гепатит С.
У Львівському центрі СНІДу пояснюють, що великі шанси залишитися здоровим будуть тільки тоді, коли батьки в перші години звернуться до фахівців і дитині пропишуть терапію.
"28 днів дитина п'є терапію, ми її в подальшому обстежуємо, робимо повторні аналізи через три місяці, півроку і остаточний результат через 12 місяців", - розповіла лікар Львівського центру СНІДу Людмила Бережна.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Львові з обласної психіатричної лікарні втекли два пацієнти, один з яких підозрюється в скоєнні вбивства, а інший - у викраденні автомобіля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?