Порошенко дав студентам незвичайну пораду щодо АТО: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко дав студентам незвичайну пораду щодо АТО: з'явилося відео

Порошенко дав студентам незвичайну пораду щодо АТО: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко на зустрічі зі студентами-істориками з нагоди 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського в Києві порадив одному зі студентів рік провести в зоні АТО, відповідаючи на питання про необхідність підготовки військових істориків і військових психологів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".
На зустрічі з Порошенком студент 3 курсу взяв слово і сказав: "Ми раді, що ви до нас прийшли. Чекаємо вас в наступний раз, тому що з істориками треба дружити. Це вони писатимуть історію, тому запрошуємо вас прийти ще".
Порошенко зазначив, що історія пишеться вже зараз. "Це ми з вами вже зараз пишемо історію", - сказав Порошенко.
"Ми вже домовляємося?", - відповів йому студент. Порошенко у відповідь сказав, що такий стиль розмови - це ознака змін в країні.
"Це коли було так, щоб з президентом в студентській аудиторії так розмовляли? Це ознака змін, дивіться. Ваші оплески. Принаймні, перші оплески ти вже заробив", - сказав Порошенко студенту.
Після студент поцікавився, чи не потрібно, крім військових психологів, паралельно готувати ще і військових істориків.
"У нас на магістратурі тепер військова історія. Як ви вважаєте, чи потрібно на цьому акцентувати увагу, тому що це також метод впливу як на наших бійців, так і на населення. Як ви ставитеся до таких пропозицій?" - запитав студент у Порошенка.
"Я вважаю, що військових психологів нам не вистачає. Військовим психологом можуть бути не тільки випускники психології... Вам раджу піти до військкомату після закінчення і рік провести в АТО», - сказав президент.
«Ось я провів два роки в радянській армії, і в тому числі брав участь у бойових діях. Був призваний з другого курсу. А через два роки повернувся на третій. Був призваний в 1984 році, а повернувся в 1986 році. Можу сказати, що після армії це зовсім інше сприйняття світу. Зовсім інше. Формує людину", - додав глава держави.
Він також підкреслив, що армія потребує військових психологів.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на зустрічі зі студентами Порошенко дорікнув політикам України через роз'єднаність і егоїзм і поставив у приклад політичному класу народ України, який демонструє "приголомшливу єдність", також президент розповів, за що Україна може бути вдячною президенту РФ Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?