Як в зоні АТО покривають контрабанду: волонтер навела конкретні приклади
Категорія
Події
Дата публікації

Як в зоні АТО покривають контрабанду: волонтер навела конкретні приклади

Як в зоні АТО покривають контрабанду: волонтер навела конкретні приклади
Джерело:  online.ua

Волонтер Діана Макарова розповіла, як деякі українські бригади покривають контрабанду в зоні проведення АТО на Донбасі.
Про це вона розповіла в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Наведу кілька прикладів - з того, що сталося з нами буквально недавно. Ми приїжджаємо в бригаду (не скажу, яку), недавно стала на цій позиції. А нас не пускають. Посилаються на наказ по бригаді не пускати ніяких волонтерів. Нікого взагалі. І ми починаємо розуміти, чому. Тому що ця бригада стоїть в дуже віддаленому місці і контролює дорогу, по якій ганяють контрабанду. Кому потрібні зайві очі, які можуть побачити щось недозволене, і зайві роти, які потім піднімуть шум у Facebook?" , - поділилася Макарова.
За її словами, не пускати волонтерів на дороги, по яких йде контрабанда, це наказ комбата.
"Далі. Ми приїжджаємо в 58 бригаду, в знаменитий 15 батальйон. І знову - той самий наказ. І та ж причина: вони контролюють дорогу на Червоний Партизан, абсолютно контрабандну дорогу. Хоче 15 батальйон, щоб ми щось зайве побачили? Думаю, що ні. Тому що невже хлопці з 15 батальйону 58 бригади не потребують допомоги? Потребують. У нас є заявки. Але нас туди не пускають - розпорядженням, в цьому випадку, комбата. Які ми робимо висновки? Що нам не хочуть щось показати. Ми запитуємо хлопців: може, у вас тут якесь секретне озброєння? Хлопці сміються, кажуть: Господи, яке там озброєння? Те ж саме, що і у всіх. Але там дуже хитра дорога. І так - на кожному кроці. І часом наші такі наскоки приносять цілком відчутну користь", - зазначає волонтер.
Більше читайте в інтерв'ю волонтера Діани Макарової на ONLINE.UA: Ходять тривожні чутки про договорняки і здачу частини Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?