У Кабміні пораділи тому, що закінчилися 25-річні проблеми
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні пораділи тому, що закінчилися 25-річні проблеми

У Кабміні пораділи тому, що закінчилися 25-річні проблеми
Джерело:  online.ua

В уряді задоволені тим, що Верховна Рада ухвалила сьогодні так званий "антирейдерский закон""антирейдерський закон".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.
"25 років громадяни України і іноземні інвестори не могли бути впевненими в захисті своїх прав на приватну власність. Рейдери займалися своєю злочинною діяльністю в різний спосіб, застосовуючи різні методи і схеми. Майже 3000 незаконних захоплень власності траплялося щороку. Відстояти своє право і повернути належне вдавалося лише в 10% випадків. Більш того, попередня влада всіляко сприяла розквіту рейдерства і в добровільно-примусовому порядку привласнювала прибуткові підприємства і нерухомість, не даючи жодного шансу повернути вкрадене", - зазначили у відомстві.
У міністерстві зазначають, що за таких умов Україна не могла сподіватися на існування сприятливого бізнес-клімату в країні і на розвиток економіки, "адже приватна власність - це основа основ розвитку".
У новому законі передбачено посилення кримінальної відповідальності як заявника, так і реєстратора, а також зацікавленого в скоєнні незаконної реєстраційної дії людини. Максимальний термін ув'язнення до 8 років з конфіскацією майна, відзначили в Мін'юсті.
"Відтепер приватна власність в Україні захищена правовою і справедливою державою на законодавчому рівні. Наступний важливий етап - завершення судової реформи та ефективна робота правоохоронних органів", - заявили у відомстві.
У свою чергу, закон прокоментував і голова міністерства Павло Петренко.
"Цей закон - це 15 новацій, основними з яких є впровадження кримінальної відповідальності для всіх, хто причетний до рейдерського захоплення; інформування власника майна про наміри здійснити реєстраційну дію з його майном, можливість для власника заблокувати таку дію; обов'язкове використання спеціального захищеного ключа реєстратором. Ми нарешті забезпечили ефективний захист приватної власності інвестора на законодавчому рівні і дали серйозний поштовх для поліпшення інвестиційного клімату в Україні", - написав він у себе в Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?