Рада прийняла рішення у резонансному питанні про землю в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада прийняла рішення у резонансному питанні про землю в Україні

Верховна Рада України
Рада прийняла рішення у резонансному питанні про землю в Україні

Верховна Рада ухвалили в цілому законопроект про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.
"За" законопроект № 5321-1 проголосували 297 народних депутатів.
Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий зазначив, що ринок землі слід почати з можливості продажу права її оренди, додавши, що прийняття закону не означає насправді продажу землі.
"Закон називається "Про обіг земель сільськогосподарського призначення", він визначає ті правила, в рамках яких обіг земель існує. Але самих моделей обігу земель дуже багато, і не всі моделі передбачають продаж землі", - цитує міністра прес-служба відомства.
Як відомо, вимога про ухвалення закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" міститься в меморандумі, який Україна напередодні підписала з МВФ.
Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну нагадав лідеру фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко, яка виступає за продовження мораторію на продаж землі, про те, що уряд під її керівництвом ще в 2008 році зобов'язувався перед МВФ відкрити ринок землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?