МЗС України зробило гучну заяву по російському консулові
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України зробило гучну заяву по російському консулові

МЗС України зробило гучну заяву по російському консулові
Джерело:  online.ua

Речник міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца заявила, що російський консул, викликаний у зв'язку з  арештом в Росії українського журналіста Романа Сущенко, не з'явився у відомство,
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter дипломата.
МЗС України викликало консула РФ для надання пояснень через недопуск українських дипломатів до Сущенко.
«Російський консул на виклик в МЗС не з'явився. Сподіваємося, вказівки йому не забаряться і він завтра пояснить недопуск українського консула (до Сущенко)", - написала Беца.


Нагадаємо, український журналіст був затриманий у Москві 2 жовтня за підозрою в шпигунстві. При цьому прес-секретар президента РФ Володимира Путіна  Дмитро Пєсков цинічно назвав арешт Сущенко "звичайною роботою спецслужб".
Як повідомляв ONLINE.UA, 5 жовтня на зустрічі в Мінську українська сторона підняла питання про звільнення Романа Сущенко, який незаконно утримується в СІЗО Москви. Відомий московський адвокат  Марк Фейгін уже провів першу зустріч з журналістом, в ході якої українець заявив, що не визнає свою провину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?