Стало відомо, чого найбільше не вистачає українським військовим на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, чого найбільше не вистачає українським військовим на фронті

Стало відомо, чого найбільше не вистачає українським військовим на фронті
Джерело:  online.ua

Українським солдатам в зоні АТО на Донбасі гостро, як ніколи раніше, не вистачає автомобілів.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповіла відомий волонтер Діана Макарова.
«Ф. О.Н.Д (волонтерська організація Діани Макарової - Ред.) вже давно перейшов з дрібного забезпечення (тих же шкарпеток, форми, берців, прицілів, біноклів, будівельних матеріалів, інструментів) на поставки автомобілів. За останній рік, третій рік війни, ми побачили, що передова потребує автомобілів, як ніколи раніше», - підкреслила вона.
Також вона зазначила, що «волонтерів різко стало менше, і багато хто з тих, хто залишився, не можуть привозити щось серйозне».
Макарова розповіла, що «часто це якісь продукти, можливо, тепла білизна, якісь шкарпетки - те, що можна зібрати по людях».
«Волонтерським фондам стало дуже важко привозити те, чого насправді потребує фронт. Шкарпетки хлопці собі куплять. Продукти - теж. Тим більше що Міноборонри вже більш-менш здатне нагодувати армію. А ось автомобілі продовжують закуповувати лічені волонтерські організації. І закуповують їх не так багато, як в 2014 році, коли йшли просто колони машин», - зізналася вона.
При цьому «штатних автомобілів на фронті вкрай мало, не на кожному опорнику хлопці мають навіть старенький "шишарик" (ГАЗ-66)».
«Вони змушені бігати між опорниками пішки. Або на велосипеді, як це робить одна наша знайома дівчинка - замкомроти. Вона ганяла по передку, який дуже обстрілювався, на велосипеді, тому що потрібно побувати впродовж дня на всіх опорниках. Коли велосипед зламався - вона бігала пішки», - розповіла волонтер.
Макарова додала, що в зоні АТО бійці «вже давно викупили у селян, які там ще залишаються, всі автомобілі - старі "Ниви", "Жигулики", навіть "Запорожці", ми бачимо, на якому мотлоху вони їздять, і допомагаємо їм цей мотлох реанімувати».
Більше читайте в інтерв'ю волонтера Діани Макарової на ONLINE.UA: Ходять тривожні чутки про договорняки і здачу частини Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?