США послали ядерний натяк Росії: оголошено про випробування бомб
Категорія
Світ
Дата публікації

США послали ядерний натяк Росії: оголошено про випробування бомб

США послали ядерний натяк Росії: оголошено про випробування бомб
Джерело:  NNSA

У Сполучених Штатах пройшли випробування новітніх ядерних бомб модифікацій B61-7 і B61-11 без боєзаряду. Таким чином США мали можливість продемонструвати Росії свою ядерну міць.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Національне управління з ядерної безпеки США (NNSA).
Відзначається, що випробування пройшли успішно. Бомби скинули зі стратегічних бомбардувальників B-2 Spirit.
Основною метою випробувань було отримання надійних і точних даних про продуктивність в оперативних репрезентативних умовах. Таке тестування є частиною процесу кваліфікації поточних змін і програм з продовження терміну служби систем озброєння. Вчені й інженери використовують дані з тестування в комп'ютерному моделюванні для оцінки надійності систем озброєння.
"B61- найважливіший елемент американської ядерної тріади і є засобом стримування", - прокоментував бригадний генерал Майкл Луттон.
Нова модифікація атомної бомби В61 має надійти на озброєння США з 2020 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, за оцінками американського військового командування, масштабний конфлікт між США і Росією зараз практично гарантований.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?