США і Росія домовляються щодо Донбасу: розкритий небезпечний для України сценарій
Категорія
Політика
Дата публікації

США і Росія домовляються щодо Донбасу: розкритий небезпечний для України сценарій

США і Росія домовляються щодо Донбасу: розкритий небезпечний для України сценарій
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда вважає, що США ведуть переговори з Росією щодо Донбасу, щоб спільними зусиллями змусити Україну надати особливий статус регіону та провести вибори на окупованих територіях.
Про це Магда написав у своїй статті для ONLINE.UA.
Про це, на думку експерта, свідчить той факт, що помічник держсекретаря США Віктория Нуланд прибула в Росію для зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.
"Після заяви Джона Керрі про незмінність американської підтримки України в Москву прибула Вікторія Нуланд, яка провела переговори з Владиславом Сурковим та Юрієм Ушаковим. Сурков - постійний співрозмовник Нуланд, і Вашингтон не бентежить, що цей чиновник був одним з архітекторів конфлікту на Донбасі. Більш того - ні дані розслідування міжнародної комісії про причини загибелі рейсу МН17, ні перетворення журналіста Романа Сущенка на "українського шпигуна» не змусили Нуланд відкласти свій візит. Нічого особистого - занадто мало часу, щоб домогтися успіху", - написав Магда.
За його словами, США цікавить, перш за все, врегулювання конфлікту на Донбасі, а кримське питання на порядку денному не стоїть.
"США готові вимощувати для України дорогу в пекло компромісу з сепаратистами добрими намірами щодо збереження територіальної цілісності нашої країни. Вашингтон не лякає "особливий статус Донбасу", їх політики без сантиментів ставляться до перспектив примирення між громадянами України та жителями самопроголошених сепаратистських "республік". Вони наполягають на якнайшвидшому проведенні виборів на сході нашої країни, які дозволять якнайшвидше повідомити світовій спільноті про досягнення миру на Донбасі. При цьому кримське питання під час аргументації необхідності замиритись з Росією не звучить", - зазначив політолог.
Магда також підкреслив, що у Путіна готові до такого сценарію, а в Україні є досить проросійських сил, щоб проштовхнути потрібні законопроекти.
"Чи готова РФ до подібного сценарію? Боюся, що так. У неї в запасі є розробки "Українського вибору" щодо федералізації України (Віктор Медведчук невтомно підкреслює свою зацікавленість в подібному сценарії), про якийсь "особливий статус для всієї країни" заїкалися і Надія Савченко. У схему децентралізації під зовнішнім управлінням можна внести багато моментів, які позбавлять державу стійкості. До того ж, будь-які поступки з боку президентської команди сепаратистам зажадають рішення Верховної Ради, в якій чимало охочих розігнати зраду з максимальним резонансом", - написав експерт.
"Важко повірити, що у Вашингтоні не знають про пов'язані з врегулюванням на сході України труднощі та ризики. Тому логіку дій Нуланд, яка випікає разом із Сурковим отруєні "печеньки" для нашої країни, можна пояснити тільки національними інтересами Штатів", - резюмував він.
Повний текст  статті читайте на ONLINE.UA: Дьявольская кухня: у Путина и Обамы готовят Украине отравленные "печеньки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?