Розведення сил на Донбасі: глава Донецької області зробив важливу заяву
Категорія
Події
Дата публікації

Розведення сил на Донбасі: глава Донецької області зробив важливу заяву

Розведення сил на Донбасі: глава Донецької області зробив важливу заяву

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розповів про початок розведення сторін на Донбасі, заявивши, що українські війська, в разі порушення бойовиками домовленостей, в повній бойовій готовності займуть колишні позиції
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook політика.
"З приводу розведення військ на ділянці фронту Богданівка-Петровське. Тільки тут почався процес відведення військ. Згідно з домовленостями, в неділю війська повинні бути відведені на один кілометр з однієї й іншої сторони. Хочу заспокоїти жителів Донецької області - нічого страшного не відбувається. Ця територія продовжує залишатися під контролем української влади, під наглядом наших розвідників, і під наглядом ОБСЄ. У разі порушення агресором домовленості, максимум за 10 хвилин наші війська в повній бойовій готовності займуть колишні позиції і візьмуть під контроль всю цю територію. Але дуже сподіваюся, що такої необхідності не буде", - написав він.
За словами Жебрівського, розведення сторін має сприяти тому, щоб на Донбасі не гинули люди.
"Розведення військ - це правильний напрямок дій, який сприятиме тому, щоб перестали гинути наші солдати. Мені боляче і прикро майже щодня читати відомості про те, що гинуть наші воїни, отримують поранення. Тому, якщо є найменша можливість уникнути таких жертв, ми повинні докласти до цього максимум зусиль. Так, для наших розвідників буде трохи більше роботи і небезпеки, але ми повинні рухатися до зменшення напруги і встановлення миру. І я дуже сподіваюся, що не будуть гинути наші воїни і ми не будемо отримувати сумні зведення з фронту. Принаймні на цих ділянках", - зазначив глава Донецької ВЦА.
.
Як повідомляв ONLINE.UA, представник України в тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявив, що одночасне розведення сторін у Станиці Луганській відбудеться тільки в разі дотримання режиму повної тиші.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?