Нобелівську премію миру вручили борцю з громадянською війною
Категорія
Світ
Дата публікації

Нобелівську премію миру вручили борцю з громадянською війною

Нобелівську премію миру вручили борцю з громадянською війною
Джерело:  online.ua

Лауреатом Нобелівської премії миру в 2016 році був обраний президент Колумбії Хуан Мануель Сантос за його боротьбу з громадянською війною в країні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter Нобелівської премії.
Під час оголошення переможця йшлося, що колумбійський президент отримав нагороду "за його рішучі зусилля по виведенню країни із стану більш ніж 50-річної громадянської війни". Він став 15-м главою держави і 2-м колумбійцем, після письменника Габріеля Гарсіа Маркеса, який отримав Нобелівську премію миру.
На Нобелівську премію миру цього року претендували 376 номінантів, в числі яких були дипломати, які проводили переговори щодо ядерної угоди з Іраном, російська захисниця прав мігрантів, жінки-езідки, які були рабинями терористів ІДІЛ, жителі островів Греції, які в Егейському морі рятували біженців, а також сирійські добровольці з організації "Білий шолом" - за їх сміливі зусилля з порятунку цивільних, які щодня потерпають від безперервних бомбардувань в Сирії.
Нобелівська премія миру вручається з 1901 року. Серед її лауреатів - Європейський Союз, президент США Барак Обама, духовний лідер послідовників тибетського буддизму Далай Лама, останній держсекретар ЦК КПРС Михайло Горбачов, екс-президент ПАР Нельсон Мандела, засновниця добровольчих місій Мати Тереза ​​та інші.
Нагадаємо, 4 жовтня стали відомі лауреати Нобелівської премії в галузі фізики: ними стали Девід Таулесс, Дункан Халдан і Майкл Костерлітц за теоретичні відкриття топологічних фазових переходів і топологічних фаз матерії.
Володарем премії в області фізіології і медицини став Йошинорі Осумі з Токійського технологічного інституту за вивчення самопоїдання клітин.
Як повідомляв ONLINE.UA, Нобелівську премію з хімії у 2016 році отримали вчені Жан-П'єр Соваж, сер Фрезер Стоддарт з США і Бернард Ферінга за "проектування і синтез молекулярних машин".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?