У Росії незвично вшанували пам'ять знаменитої журналістки: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії незвично вшанували пам'ять знаменитої журналістки: з'явилися фото

У Росії незвично вшанували пам'ять знаменитої журналістки: з'явилися фото
Джерело:  Meduza

У Росії співробітники "Нової газети" вирішили розмістити на будівлі, де розташована редакція, портрети вбитої журналістки Анни Політковської з нагоди 10-річчя від дня її загибелі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медузу".
Нагадаємо, що російська журналістка, правозахисниця і письменниця Анна Політковська, яка приділяла особливу увагу конфлікту в Чечні і рішуче виступала проти глави республіки Рамзана Кадирова, була застрелена в ліфті свого будинку в центрі Москви 7 жовтня 2006 року. Співробітники міліції знайшли пістолет Макарова з глушником і чотири гільзи поруч з тілом. Дмитро Муратов, головний редактор "Нової Газети", де працювала журналістка, сказав, що Політковська в день свого вбивства збиралася оприлюднити статтю, в якій звинувачувала підрозділ безпеки голови уряду Чеченської республіки Рамзана Кадирова у застосуванні тортур.
Журналіст Павло Канигін до 10-х роковин смерті журналістки оприлюднив свої спогади про Політковську.
"У "Нову" я прийшов у 2004-му. Ньюсрум, в якому тусив тодішній молодняк газети, ділив з робочим місцем Політковської спільну скляну перегородку. Ми майже жили тоді в Новій, а вона бувала пару разів на тиждень - в перервах між відрядженнями на Півн. Кавказ. Всіх молодих вона знала і читала наші випендрьожні замітки... Для мене, тоді 17-річного, Анна Степанівна була, звичайно, горою, зіркою і неймовірною людиною. Хоча в середовищі тодішніх популярних журналістів вже виник поблажливий тон, якісь зверхні інтонації на її адресу", - написав він у Facebook.
"Зараз мені соромно за ту підліткову малодушність, коли за її житті я теж вважав безкомпромісну її манеру трохи надлишковою. І тепер навіть ніяково говорити, що в підсумку з ким стало, хто займався журналістикою, а хто добре продавався, як змінилася країна і наскільки реальним було все те, чим займалася Політковська - хто не зрозумів, той зрозуміє і інші нокаути в дитячих боях. Час все розставив на свої місця. Залишилася тільки остання нез'ясована обставина - замовник. Здогадуємося, де. І як можемо будемо наближати відплату", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, 7 жовтня президент РФ Володимир Путін святкує свій день народження.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?