Обама хоче якнайшвидше домовитися з Путіним: в Україні заговорили про велику небезпеку
Категорія
Політика
Дата публікації

Обама хоче якнайшвидше домовитися з Путіним: в Україні заговорили про велику небезпеку

Обама хоче якнайшвидше домовитися з Путіним: в Україні заговорили про велику небезпеку
Джерело:  online.ua

Президент США Барак Обама, якому дорогий образ миротворця, спробує досягти домовленості щодо ситуації на Донбасі з російським лідером Володимиром Путіним до закінчення свого президентства.
Таку думку у своїй статті для ONLINE.UA висловив політичний експерт Євген Магда.
«Традиційно адміністрація президента США, який завершує другу поспіль каденцію, не робить різких зовнішньополітичних рухів. Зате Кремль помітно пожвавився цієї осені, фактично вибравши Донбас місцем для тактичних домовленостей з Вашингтоном», - підкреслив він.
На думку експерта, «розраховувати на прорив по Сирії в двосторонніх відносинах наївно, "плутонієвий шантаж" привернув увагу, але вимагає деякого часу для відповіді».
При цьому «неформальна, але помітна участь американських дипломатів в консультаціях щодо Донбасу дозволила Росії зробити США пропозицію, від якої тим складно відмовитися».
«У Вашингтоні вважають за краще сприймати Москву як повноправного партнера по діалогу, всупереч нинішньому заморожуванню двосторонніх відносин. Образ президента-миротворця, судячи з усього, дорогий Бараку Обамі, і він намагається змусити його вигравати новими гранями участю у врегулюванні на Донбасі», - додав Магда.
Тим часом на руку Кремлю грають і «властива Заходу інерція мислення щодо Росії».
У той же час «режим Володимира Путіна кілька місяців поспіль цілеспрямовано грав м'язами біля українського кордону і без зупинки накачував Донбас бойовою технікою і озброєнням, запаси яких у Росії практично безмежні».
«У Москві добре розуміють, що на Заході психологічно не готові до жорстких заходів у відповідь у разі ескалації конфлікту на Донбасі, тому постійно роздувають ставки. Кремль грає розмашисто, демонструючи готовність йти ва-банк, і у цих дій є своя підгрунтя: санкції Заходу діють на російську економіку. Путіну необхідна реалізація його планів якомога швидше», - резюмував Магда.
Повний текст статті читайте на ONLINE.UA: Диявольська кухня: у Путіна і Обами готують Україні отруєні "печеньки"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?